Изберете страница

Що е то GDPR и колко ще ми струва?

От 25 Май 2018 година влезе в сила Регламент (ЕС) 2016/679. Целия текст можете да свлите от ТУК.

Той се отнася за защитата на физическите лица във връзка с обработването на личните им данни. Регламентът въвежда някой нови изисквания към фирмите, а процесът по внедряването им в съответствие с новата уредба може да бъде доста объркващ.

Какво да правим?

Що се отнася до административната част по-добре се свържете с адвокат, който разбира от това. Работим в сътрудничество с адвокатка, която доказа своята компетентност по казусите свързани с Регламента.

Можете да я намерите на следния телефон:  +359898314640

Освен, че ще бъдете информирани какво и как да направите с личните данни на Вашите служители и контрагенти, ще Ви помогнат и с Общите условия за ползване на сайта Ви и Политиката за поверителност, които ТРЯБВА да имате на Вашия сайт. С тях ще информирате потребителите на сайта Ви, каква информация събирате за тях, защо го правите и къде и как я пазите.

Как favicon може да помогне?

Ако имате електронен магазин, то със сигурност сте по-запознат с личните данни на клиентите Ви, защото си общувате по-пълноценно с тях. За да пазаруват от Вас, те се регистрират с имената си, въвеждат си адреса и телефона за да им изпратите стоките.

Ако обаче имате сайт и не сте сигурни дали Регламента Ви касае, то  си отговорете на няколко въпроса:

  • Имате ли Контактна форма на сайта – място, където потребителите Ви, могат да попълят информция като име, адрес, телефон, пол и други и да Ви ги изпратят? Примери: ТУК, ТУК, и ТУК
  • Имате ли вградени кодове в сайта си , примерно от Google Analytics, за да следите кой, кога и какво е гледал в сайта Ви?

Ако отговаряте с „ДА“ или „НЕ ЗНАМ“ на някой от въпросите, то по-добре ни се обадете.

Ако отговора е „НЕ“ – пак ни се обадете – по-добре е на сайта Ви да има текст, който да информира потребителите, че Вашия сайт е информативен, и че не събирате, обработвате и съхранявате информация за тях. Пример: ТУК и ТУК

Информация за Цени:

  1. Качване на „Общи условия за ползване на сайт“ и или „Политика за поверителност“, както и добавяне на необходимите текстове, бутони, кутийки с отметки и други в сайта – 150 лв. за Основен сайт /и по 30 лв за всеки следващ език*/.
  2. Изработка и качване на сайта Ви на специален Popup /изкачащ/ прозорец, който да информира посетителя на сайта за използваните от вас Бисквитки – 100 лв
  3. Качване на текст, указващ несъбирането на лични данни – 50 лв

Пакетна цена за услуги 1 и 2 – 200 лв. Цените са без ДДС

Всички документи, които се качват в Интернет се предоставят от клиентите. Написването на „Общи условия за ползване на сайт“ и или „Политика за поверителност“ е по договаряне и се извършва от екип от юристи, инженери и технически специалисти.